1. helmikuuta 2013

kanien herkkukeksit á la sanni

Tässäpä siis tulee eilen lupaamani ohje kanien kekseihin. Nämä on tosi helppoja tehdä ja mukaan voi laittaa kaikkea ihan mielikuvituksen mukaan, kunhan se on vain kaneille sopivaa.

Mittaa ensin kulhoon 2 dl kaurahiutaleita ja sekoita joukkoon n. 1 dl vettä. Sekaan voi myös laittaa purkillisen lasten sosetta (esim. piltti, muksu), itse laitoin päärynää mutta makuja löytyy monta joten valinnanvaraa löytyy. Sosetta ei ole siis mikään pakko laittaa, riittää kun laittaa vaan sitten vähän reilummin vettä sekaan, ettei taikina ole sitten liian kuiva. Lopuksi raastoin sekaan kurkkua ja porkkanaa, kekseihin voi tosiaan laittaa melkeimpa ihan mitä vaan kaneille sopivaa mitä mieleen juolahtaa.



Kun taikina on valmis, asettele siitä uuninpellille sen muotoiset keksit kuin haluat (esim. sydän, ympyrä, tähti..) ja tee kekseistä mahdollisimman saman paksuisia että kypsenevät samaan aikaan ettei käy niin että ohuet ehtivät jo palamaan kun paksut ovat vielä "raakoja", sopiva paksuus kekseille on n. puoli senttiä. Keksit laitetaan uuniin suunnilleen 10 minuutiksi (riippuen keksien paksuudesta) 200 asteeseen.


Ja tadaa: mahtavat ja herkulliset kanien keksit ovat valmiit!


8 kommenttia:

  1. Leivoin näitä keksejä tänään kääpiöjänikselleni : )

    VastaaPoista
  2. Kiva resepti, pitänee kokeilla :)

    http://pupujengi.blogspot.fi/ lukijaksi? voin liittyy sun :) Käy ainakin äänestämässä kyselyä ^.^ Ilmota kommentilla jos liityt !

    VastaaPoista
  3. En olekaan aiemmin ajatellut, että kaneille voi leipoa jtn. Pakko kokeilla, kiitos ohjeesta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tämän ohjeen googlesta, teen kaneille joululahjaksi!:) http://janikazz.blogspot.fi/ ilmoitan varmaankin tuolla jos teen!:)

      Poista