27. helmikuuta 2013

mission almost impossible

Pienten teknisten ongelmien jälkeen pääsen vihdoinkin kirjoittamaan tätä eilen lupailemaani yhtä toivepostausta joten nyt pääsettekin mukaan kanilan siivoukseen, itse en kamalasti tykkää siivota mutta pakko se on tehdä kun näitä jäniinejä omistaa. Kanilaa kuitenkin siivoan paljon ahkerammin ja huolellisemmin kuin omaa huonettani... :D Yleensä siivoilen kanilaa aina muutama häkki kerrallaan, en tee kamalasti suursiivouksia jolloin siivoaisin kaikki häkit ym. Tehdashäkit käyn yleensä vain kumoamassa suoraan hevosten lantalaan. Jos kanilla käytössä on matto ja vessalaatikko niin silloin käyn vaan pudistelemassa maton ja heitän laatikon sisällöt lantalaan. Kerroshäkit siivoan taas käyttäen tuollaista pientä sinistä lapiota jolla lapioin likaiset purut sitten sankoihin. Normaaleihin päivittäisiin siivouksiin kuuluu lattioiden lakaisu koska se saattaa olla joskus hyvinkin törkeän näköinen nyt kun Rita ja Nappi asuvat kanilassa vapaana. Joskus pesaisen kerroshäkkejä vähän Tolulla tmv pyyhkimällä ihan vaan rätillä ne läpi sillä urosten asuntojen seinät eivät ole aina ihan valkoisia.. Etenkin Karhu saa häkkinsä ihan törkeään kuntoon todella lyhyessä ajassa! Mun pitää varmaan joskus ottaa kuva siitä tänne kun häkki on siivottuna ja sitten siitä parin päivän päästä kun se näyttää siltä kuin sitä ei olisi siivottu kuukauteen.

Häkeissä on kuivikkeena purua mutta en tiedä merkkiä sen kummemmin, meille tulee aina kerralla iso lavallinen about. 30 kilon säkkejä koska hevoset käyttävät samaa purua kuin kanit. Tykkään todella paljon tuosta purusta, se ei ole liian pientä eikä pöllyä ollenkaan. Vessalaatikoissa mulla on vaan ihan puupohjaista kissanhiekkaa, se on hyvää ja kytkee hajut hyvin eikä sotke mattoja toisinkuin puru tekisi. Nyt kuitenkin jouduin käyttämään tuossa Bielin laatikossa purua koska kissanhiekka oli loppu. Tässä pari before and after-kuva siivotuista häkeistä sekä koko kanilasta. Ihan jokaisen häkin "muodonmuutoksesta" en viitsinyt ottaa kuvia että te säästyisitte järkytykseltä.. :D


Ahkerat apulaiset ovat tärkeitä siivoamisessa ja ne edistävät hommaa huomattavasti


Ja ette ikinä arvaa mitä kävikään kun menin hakemaan tänään eläinkaupasta kaneille ruokaa.. Varasin kolme supersuloista hiirtä itselleni! Olen monta vuotta haaveillut jostain vähän pienemmästä jyrsijästä ja nyt se haave on vihdoin toteutumassa. Käyn hakemassa hiirulaiset kotiin torstaina joten voi olla että jonkinnäköistä kuvamateriaalia heistä saatte silloin :) En tottapuhuen tiedä juurikaan mitään erikoista hiiristä niiden perus hoitamisen lisäksi, kertokaa ihmessä jotain tarpeellista jos jollakin teistä on kokemusta siimahännistä :') Olisi kiva kuulla joitain vinkkejä niiden hoitoon ym liittyen!

4 kommenttia:

 1. Tosi ihania häkkejä! :)

  Mulla oli maailman ihanin ja upein hiiri vuosina 2005-2007.. Oon siitä asti kokoajan haaveillu uudesta uroshiirestä, ja mulla on Arthurin terraarioki tallessa sitä varten, mutta pelkään että uusi hiiri ei olis yhtä ihana. :D

  En oikein osaa mitään erikoisia vinkkejä antaa, mutta sen sanon että hiiriin hurahtaa ;D Ne on niin viisaita otuksia ja niitä on aina niin mukava seurata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Niin mä vähän pelkäänkin että haraihdan hiiriin samalla tavalla kuin kääpiöjäniksiinkin silloin aikoinaan... :')

   Poista
 2. Ei vitsi mitä unelmahäkkejä! Kyllä meillekki kelpais :')

  VastaaPoista