2. lokakuuta 2012

vaasailua

Lauantaina siis oltiin Vaasassa 10 kanin voimin, Marleenilta tuli 3 ja multa 7 kania. Ulkomuodossa mulla oli Biel, Winny, Sonya ja Isa, petteilemässä oli pikkukäpöt Gina ja Junnu. Näyttely oli pieni ja siinä se päivä menikin koomatessa, istuessa koneella (kyllä, mulla oli konekin mukana :D) ja etenkin syödessä. Pisteissä ei nyt juurikaan ole hurraamista, ja Hohdon pisteitä mä ihmettelen vieläkin koska vaikka sillä oli vieläkin vähän karvanvaihto kesken niin 91,5 on ihan naurettava tulos. En nyt rupea dissaamaan tuomareita tämän enempää vaikka antoivatkin huonot pisteet jokaselle mun kanille, ainahan pistemäärä on jokasen tuomarin oma mielipide, viat on kanissa ja omistajassa jnejne. Toinen asia mikä häiritsee on se että Winny joka oli upeessa kunnossa olisi muuten saanut hyvätkin pisteet mutta keltaisista tassuista rokotettiin paljonkin, joojoo kyllähän niistä saa toki ottaa jos ne on oikeasti keltaiset mutta mun mielestä ulkomuodossa ei saisi rokottaa vähän kellertävistä tassuista. Munkin kanien kohdalla pisteitä lähti siis kellertävistä tassuista, paitsi Bielillä ja Sonyalla jotka oli eri tuomarilla kuin muut. Isalla oli taas harmaat tassunpohjat, sen syyn oon tainnut kertoa joskus aikasemmin. Oon yrittänyt niitä pestä mutta tuloksetta, kaipa ne joskus putsaantuu siitä :D Muttajoo, tämän enempää selittelemättä kanien arvostelut. Tuomarien kommentit eivät välttämättä ole oikein kirjoitetut kun en saanut niistä juurikaan selvää, eikä mun ruotsin kielen taidoissakaan kehumista ole :D Sanokaa ihmeessä jos löydätte jonkun virheen ettei jää tänne

Isa
Vikt 5/5
Rasprägel o presentation 20/19
Kroppsform 40/37
Pälsens täthet 10/9
Pälsens kvalitet 10/9
Färg, schattering o teckning 10/9,5 Nyt ojämn
Kontidion, värd o sundhet 5/4 Svarta tassar ( hupsiis :D )
= 92,5

Ekoiksi näyttelyiksi meni hyvin, turkki oli vielä vähän epätasainen ja Isalla on muutenkin kehitys kesken, kyllä siitä hieno tulee :)

Biel
Vikt 5/5
Rasprägel o prensentation 20/19,5 Bra
Kroppsform 40/37,5
Pälsens täthet 10/8 Gles behånjg mage
Pälses kvalitet 10/9
Färg och teckning 10/9.5
Kondition, vård o sundhet 5/5
= 93,5

Biel oli vähän kehnossa kunnossa vaavelin jäljiltä, eikä ollut mikään järkevä veto ilmottaa sitä nyt ulkomuotoon. Gimmojen Gisaan se on toivottavasti vähän laihtunut ja saanut lihasta sekä mahan alle on kasvanut tuuheampi karva, sitten tottapuhuen en yhtään ihmettelisi vaikka sertin saisi. Biel on ainakin omaan silmään hurjan upea! Ja näihin pisteisiin olen tyytyväinen, koska se ei ole vielä parhaimmillaan joten 93,5p ei ole lainkaan huono.

Winny
5/5
20/19
40/36
10/9 glest behårade öron
10/9
10/9 låg tecking, vita hår i det tärgadi på örön o rygg
5/4 gula tassar
= 91

Winny oli ehkä parhaimmassa kunnossa kuin koskaa ennen joten siksi mua ärsyttää ihan suunnattomasti että jäätiin vaille sitä yhtä pistettä tassujen takia ;s Jokainen on varmaan huomannut että Winny ei varsinaisesti ole mikään ulkomuoto-kani, mutta nyt sen kuvio on tullut tasaisemmaksi ja karva oli hyvässä kunnossa. Mutta positiivisesti oon siitä yllättynyt, miten hienosti Winnyrä posetti pöydällä! (:

Sonya
5/5
20/19
40/37
10/9
10/9
10/9 Låg teckn, öjanm färg
5/5
=93

Sonyan turkki on vielä ihan kesken, kuten sen kehityskin. Ei 93 mikään huono ole, mutta uskon että Sonyalla on mahdollisuuksia kehityttyään vielä puolta tai pistettä parempaan tulokseen.

Hohto
Vikt 5/5
Rasprägel o presentation 20/19
Kroppsform 20/18,5
Pälsens täthet 10/9
Pälsens kvalitet 10/8 tällning
Färg 10/9
Teckning 20/19
Kondition, värd o sundhet 5/4 Gula tassar
=91,5

Kuten jo aiemmin sanoin, nauroin näille pisteille. Hohdolla oli kieltämättä hirveä karvanvaihto mutta en tajua mikä oikeutti ihan noin alhaisiin pisteisiin, mä tiedän että on ihan sairaan typerää valittaa netissä kaniensa pisteistä mutta silti :d  Ainahan se on kunkin tuomarin oma mielipide kanista, ja nyt tuomari vaan sattu olemaan tätä mieltä.

Gina pet
Yleiskunto 30/27 Hyvä
Turkki 20/17,5 Puhdas, hieman lähtee
Korvat 5/5
Silmät 5/5 Kauniit
Hampaat 5/5
Kynnet 5/4,5 Osa leikkaamatta
Tassut 5/4,5
Häntä 5/5
Käsiteltävyys 20/19 :)
= 92,5 + kuma

Junnu pet
Paperi lähti Junnun mukana Marleenille, mutta sai 92 + lkv 1 ja kuma

Illalla päivän kruunasi vielä Justimusfilms ja Nost3 & Protro-keikka! Oli huippu päivä vaikka kanien pisteissä ei hurraamista ole. Junnukin lähti siis Marleenille nyt asumaan, saa nähdä tulenko käyttämään joskus sitä jollekkin naaraalle :) Eipä muuta tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti