7. huhtikuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia

Kerron ensin teille hyvät uutiset: meille on tulossa uusi kani! Kyseessä on jo jonkin aikaa salaa haaveilemani uusi kääpiöjänisuros, herran nimi on Lyckans Liebo eli tutummin Liibo ja väriltään se on ruskeasoopeli. Oon hurjan innoissani uudesta jänökistä ja odotella pitäisi huhtikuun loppuun asti jolloin on PetExpo josta Liibon saan sitten itselleni :') Millään en malttaisi odottaa! Kun Liibo on kotiutunut tänne kunnolla, astutan sillä todennäköisesti Sonyan.

Kuvan on ottanut Annette K
Ja sitten huonoihin uutisiin: Olen jo pitkän aikaa miettinyt mitä tekisin Karhun kanssa. Se on ollut myynnissä jo pitkään, mutta hyvää kotia ei tunnu vain millään löytyvän. Aina joko ostaja on tehnyt pakit kesken kaiken tai tuleva koti on osoittautunut huonoksi :/ Mä olen ruvennut jo harkitsemaan vakavasti kanin lopettamista, sillä mielummin haluan että kanini elää lyhyen ja hyvän elämän kuin että se eläisi pitkän ja ei niin hyvän jossain huonossa kodissa. Mieluitenhan tietenkin myisin Karhun jonnekkin ihanaan ja hyvään loppuelämän kotiin, mutta sellaista ei vaan taida löytyä. Lopettaminen on mulle tosi vaikea ja raskas päätös, mutta yritän itse toimia kypsästi ja oikein Karhua kohtaan. Karhuahan tosiaan olen myymässä pois omien kasvattieni tieltä kun kasvatukseni laajenee, eikä Karhulle valitettavasti ole käyttöä. Niin mukava ja ihana kuin se onkaan, en vaan pysty pitämään "ylimääräisiä" kaneja. Jos jollakin teistä olisi tarjota koti mitä ihanimmalle kääpiöjänikselle niin ottakaa ihmeessä yhteyttä muhun! Ja sanon tähän loppuun koska jotkut rupeavat varmasti tätä epäilemään, etten "kerjää" tällä tekstillä Karhulle ostajia tai myötätuntoa sen takia että se on lopetusuhan alla. En missään nimessä, haluan vaan toimia niin että se on Karhulle kaikkein paras vaihtoehto ja se voi hyvinkin olla lopetus. Tämä ei kuitenkaan ole ihan kamalan ajankohtainen aihe, mutta halusin kirjoitella tästä jo teille ettei lopetus (jos ja kun sen aika tulee) tule ihan puskista. Toisaalta musta tuntuu vähän ristiriitaiselta kun tämän postauksen alussa hehkutin teille että olen hankimassa uutta kania ja nyt harkitsen toisen lopettamista. Tämä kuulostaa varmasti ilkeältä, mutta yksinkertaisesti Liibolle on käyttöä mutta Karhulle taas valitettavasti ei.

9 kommenttia:

 1. Ihana Liibo muutti siis sun luo : D Mulla oli kotona Liibon poika Vito mut se valitettavasti kuoli 5 päivää sitten tuntemattomasta sairaudesta
  :( Et nyt oottelen et Liibon ja Blinin lapsoset syntyis tän kuun lopus et kesäl sais sit toisen jänön kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä, isot osanotot sinne :( Taisin nähdäkin Viton kerran näyttelyissä ja se näytti oikein mukavalta jänöseltä, toivottavasti uuden kanin kanssa menee paljon paremmin!

   Poista
 2. En ymmärrä yhtä asiaa...tarkoitus ei ole loukata tai mitään mutta eivätkö ne omat lemmikit ole tärkein asia eikä kasvatus?Miksi hankit uusia kaneja jos toisen meinaat lopettaa siksi koska se ei kelpaa kasvatukseen?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei hätää en ota tästä nokkiini mitenkään, hyvä vaan että tulit sanomaan oman mielipiteesi joskin vaan anonyymina mutta kuitenkin :) Kyllä, lemmikit ovat mulle tärkeitä ja kaikki mun kanit ovat mulle ensisijaisesti lemmikkejä eivät jalostuseläimiä, toivottavasti en ole antanut sellaista kuvaa itsestäni. Kanilassa on valitettavasti vain rajallisesti tilaa ja kun tämän kevään/kesän aikana on tulossa useampi poikue, en ole varma jääkö Karhulle niin paljon tilaa kuin se vaatisi. Ja lopetushan ei ole mitenkään ajankohtainen aihe nytten tai edes vielä kovin varma asia niinkuin jo sanoin. Ohops, tulipa pitkä vastaus mutta toivottavasti sait tyydyttävän vastauksen kysymykseesi! :)

   Poista
 3. Joo haimme silloin Viton suomen LUsta jossa näinkin sut siellä ja ihastelin Amira kaniasi kun oli niin suloinen!

  VastaaPoista
 4. Munkin täytyy nyt kommentoida tähän hieman..Ensinnäkin sanoisin että vaikka monet mut tuleekin näistä sanoista taatusti tuomitsemaan vähintäänkin oman päänsä sisällä niin en välitä koska kaikki me ollaan kuitenkin erilaisia ihmisiä ja se mikä jollekin toiselle on mahdollista ei aina välttämättä onnistu toiselta.
  No mutta vaikka puhe Karhun lopetuksesta ei ole laisinkaan positiivinen juttu niin ainakin sulla on rohkeutta siitä avoimesti ja rehellisesti kertoa. Kaikki ei aina ymmärrä täysin sitä että millaista on olla siinä tilanteessa että tilat ei yksinkertaisesti riitä, on etsinyt hyvää kotia jo pitkään tuloksetta etc. Yleisin kortti mikä vedetään esiin tuntuu olevan se että "miksi olet sitten niitä eläimiä hankkinut?!" ja vahvana kakkosena "miksi sitten hankkia lisää eläimiä jos ei kaikille nykyisillekään ole tilaa?!"...

  Mä itse en joskus aikoinaan ymmärtänyt sitä että miksi jotkut ihmiset tekee juuri niin mutta kas kummaa kun olin yksi kaunis päivä itse samassa tilanteessa aloin ymmärtää että ei se ole niin yksiselitteistä. Ihanteellisintahan olisi omata rajattomat tilat ja tasapuolisesti aikaa kaikille mutta valitettavasti se ei aina mene niin ja elämässä joutuu tekemään niitä ikäviäkin päätöksiä. Eihän kukaan niitä pakota tekemään mutta jos tahtoo kasvattaa ja tarjota kaikille yksilöille riittävät tilat ja tarpeeksi aikaa niin joskus saattaa joutua kompromissien eteen. Esim. omalla kohdallani Winny oli mulle yksi sellainen kani jota ikävöin vielä tänä päivänäkin vähän mutta oloa helpottaa suunnattomasti se että tiedän sen voivan hyvin sun luona ja sillä on tilat joita me ei oltais koskaan pystytty tarjoamaan :)

  Se että joutuisi lopettamaan jonkun yksilön ei mun mielestäni tarkoita sitä etteikö siitä välitä yhtälailla kuin niistä muistakin. Mielummin lyhyt ja hyvä elämä kuin pidempi ja huono. Tuolla nyt tarkoitan just sitä ääripää vaihtoehtoa että ei olisi tarjolla muuta kuin koteja joissa joutuu vaan uudelleen ja uudelleen kiertoon tai muuten vain kehnoihin oloihin :/ Toivon kuitenkin kovasti että Karhua ei täytyisi lopettaa vaan sille vielä löytyisi oikeasti hyvä ja rakastava, pienelle jänekselle sopiva koti! <3

  Ja toivon että ne kaikki jotka sattuu tämän viestini lukemaan ymmärtäisivät että en hae tällä mitään riitaa tmv. vaan toin ilmi oman näkökantani asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Jotkut ihmiset ei aina pysty käsittämään tälläisiä asioita ja kieltämättähän nämä on hankalia ja jakaa aika jyrkästi mielipiteitä. Mietin jonkin aikaa että julkaisenko tätä postausta ollenkaan just tämän takia että joillekin voi tulla sellainen käsitys etten välittäisi Karhusta yhtä paljon kuin muistakin lemmikeistäni. Ja samaa minäkin tietty toivon että se ihana ja rakastava koti jostain vielä joku päivä löytyisi ettei oikeasti tarvitsisi lopettaa mulle kovin tärkeää ja rakasta kania :\ Mutta hei isot kiitokset sulle tuosta kommentista, oli tosi hienoa nähdä että joku ymmärtää ja osaa samaistua tilanteeseen! :)

   Poista
  2. Apua..oon unohtanut ihan tyystin vastailla :3
   Mutta siis kiva jos meikäläisen kommasta oli vähän helppiä :)
   Tosiaan tilanteeseesi mun on hyvin helppo samaistua kun itse käynyt samoja juttuja läpi.
   Mutta tsemppiä nyt vielä Karhun tilanteeseen kovasti! :)

   Poista